om boken

Generation Uppkopplad – en personlig och inspirerande makthandbok om ungas användande av sociala medier. Inspireras, motiveras och aktiveras av personliga livshistorer, konkreta tips och verktyg och ta del av dem möjligheter som internet erbjuder idag.

IMG_1599

Jag vill minska glappet mellan barn och vuxna och med en bättre kommunikation, förståelse och uppmuntran för sociala medier visa på dem möjligheter och utveckling som internet har att erbjuda. Många vuxna upplever stress och oro kring ungas användande av internet men också okunskap och ovetande om hur internet fungerar idag. Jag anser att det inte bara är en teknik fråga – det är en generations och samhällsfråga. Det pratas för mycket om dem faror, förbud och snusk, vilket också leder till ännu mer stress och oro. Jag vill uppmuntra istället för att förbjuda. Vill man ha konkreta tips och verktyg hur man kan uppmuntra sig själv och sina barn (men också framgå med goda exempel och som förebild) så ska man läsa denna bok. Jag kommer att ha med egna livserfarenheter (läs mer på www.FeliciaMargineanu.com), föräldrar och ungas perspektiv men också lyfta upp eldsjälar som använt internet och där sociala medier haft en positiv kraft och påverkan. Denna bok kommer att vara visuellt inspirerande med bilder, design och layout med Maryam Aljaderi som illustratör. Bokförlaget är Modernista.

Intressanta personer/cases; Marcus Pallvid #musicstreet, Daniel Daboczy FundedByMe, StreetGäris, Kia Mohebi Inspons, Michael McEachrane FightRacisimNow!, Hugo 10 år Instagramkungen,
Sojka AlltFörFöräldrar, Navid Modiri Artist och inspiratör, Rackartygarna

http://www.FeliciaMargineanu.com
E-post: Felicia@FeliciaMargineanu.com
Telefon: +46 708 53 11 18

Felicia Margineanu har en naturlig förmåga att inspirera och engagera andra människor. Som 18åring startade Felicia sitt första företag som fotograf som på kort tid blev mycket framgångsrikt. De senaste åren har hon tagit initiativ till ett flertal framgångsrika sociala projekt där hon blivit kallad social media expert och fått utmärkelser och nomineringar för sina initiativ.

  • Arrangerade som 17åring en demonstration mot rasism där 10 000 personer samlades på Sergels Torg
  • Grundare av OhSnap! en fotoverksamhet med socialt engagemang där unga tjejer får möjlighet att påverka det som syns i media med kameran som ett dialogverktyg. Reach for Change Sweden top 30 2013
  • Välgörenhetsambassadör och coach Miss World Sweden 2012
  • Arrangör till Waka Waka Stockholm. En välgörenhetsinsats under VM kampanj där alla barn har rätt till skola.

Med utbildningar inom ledarskap, socialt entreprenörskap och en stor måtta erfarenhet driver hon idag sitt företag som konsult och föreläsare där hon vill inspirera, motivera och aktivera unga till att våga följa sina drömmar!

Meriter

 • Nominerad Svenska Hjältar 2010
 • 5i12 Priset 2010
 • TOYP – Ten Outstanding Young People of the world 2010, 2011
 • FNs pris ”Kämpe för mänskliga rättigheter”
 • Årets Ungdomsentreprenör 2012 Fryshuset
 • Deltagare i SVT och UR ”Idéfabriken” produktion Baluba
 • ”Såhär kan du också starta företag” – Fryshuset INC
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s